SO POSH PROFESSIONAL -TUOTESARJA SHAMPOO JA HOITOAINE

SO POSH Professional I’m So Puffy Shampoo ja hoitoaine– Antaa volyymia turkille. Sopii erityisesti pesuun ennen trimmausta. 2 x 250 mm.

I’M SO PUFFY SHAMPOO

Well, you need volume to the coat. This shampoo gives massive volume to a coat in need of a boost. The shampoo is deep cleansing and is rich in vitamins and film-formers to build body and texture and to prepare the coat for the Show. Shampoo works best as the first phase. So for extra Wow use Puffy Conditioner on top. At the same time, Puffy Shampoo is very useful for dogs with itching and flakey skin. This Shampoo has very good anti-dandruff properties and helps prevent flakes on your dog’s coat.

Dilute shampoo up to: 1:8
Contains no parabens, no silicones and is pH balanced

Ingredients: Aqua, Coconut Bases Cleanser, Rapeseed Oil, Vitamin E, Glycerin, Sea Salt, Fragrance, Preservative

I’M SO PUFFY CONDITIONER

Volume Show Conditioner
Giving massive volume to coat in need of a boost for Show Day. Rich in Vitamins and leaves the coat super conditioned. Use after shampooing with Puffy shampoo and rinse out or leave a little in the coat for a stronger result. Do not use this conditioner for maintenance washes. For maintenance grooming use I’m So Fantastic line.

No parabens and no harsh preservatives. pH balanced.

Dilute conditioner up to 1:10
We do not use harsh preservatives in our products, so use diluted mixture instantly, do not leave it on for too long.

Aqua, Clycerin, Silk Protein, Sea Salt, Sunflower Seed Oil, Argan Oil, Citric Acid, Vitamin A, Fragrance, Preservative

ActiVet®-karstat

Saksalaisvalmisteinen Activet-karsta on kevyt kädessä ja ehdottomasti paras ja karsta takkujen ja huopaantumien avaamiseen. Vuosien aikana olemme kokeilleet monia erilaisia karstoja ja hyvin eri laatuisille turkeille. Activet-karsta toimii parhaiten Australian labradoodlen turkille.
ActiVet-karstoja on myynnissä Tove’s Salongissa Raisiossa. Ota yhteyttä: toveslabradoodles@gmail.com

ActiVet® Red/Silver DUO -karsta on suunniteltu labradoodlen turkille. Punainen puoli on takkujen avaamiseen ja hopea irtoavankarvan keräämiseen.

The Original ActiVet® – Systemmade in Germany since 1998 #Activet #MatZapper #australianlabradoodle #tovessalon #trimmauspalvelut #labradoodle #grooming  #happypuppy

ActiVet®-karsta CoatGrabber SOFT 9 cm Valikoimasta löytyy myös pehmeä karsta silkin pehmeälle Australian labradoodlen turkille, joka ei sisällä pohjavillaa. Täydellinen viimeistelyharja pidemmälle turkille joka poistaa hyvin irtokarvaa.

 

 

Pentuja

Australianlabradoodle pentuja

Olemme pienimuotoinen kasvattaja, joten pentueita on meillä harvemmin. Pentueen vanhemmat ovat small-medium / medium kokoisia DNA-profiloituja, laajasti terveystarkistettuja; polvitarkastettuja, lonkka- ja kyynärkuvattuja, silmälääkärin tarkastamia sekä DNA-testattuja ja todettuja terveeksi (PRA, EIC, DM, VWD) periytyvien sairauksien osalta.

Pennut luovutetaan ALAA-rotujärjestöön rekisteröitynä, mikrosirutettuna, madotettuna, steriloituna/kastroituna, 2 vuoden geneettisen terveystakuun ja pentupaketin kanssa. Pentupakettimme sisältää koiran hoito-ohjeet, turkinhoito-oppaan, pentu tulee kotiin sivuston, penturuokaa ja Suomen Australian Labradoodle yhdistyksen 1 vuoden jäsenyyden.

Haluamme tutustua pentua hakevaan perheeseen (useimmiten tapaamme 2 krt ennen pennun luovutusta) ja valitsemme sopivan pennun perheelle pentujen luonnetestausten perusteella.

Jos olet kiinnostunut ALD pennusta voit lähettää meille viestiä toveslabradoodles @ gmail.com

Tutustu myös: Mistä tunnistat vastuullisen kasvattajan?

Lisätietoa rodusta löydät täältä

 

Tove kesällä 2018.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Tietoa Australian labradoodlesta

tassutTervetuloa Tove’s Australian Labradoodle’s sivustolle. Tältä sivulta löydät informaatiota rodusta: koosta, turkista ja rodun historiasta.

na%cc%88ytto%cc%88kuva-2016-10-24-kello-23-13-33Labradoodlet ovat hyvin lempeitä, sosiaalisia ja iloisia, hyvin helppoja kouluttaa. Ihastuttavia karvaturrikumppaneita upealla nallekarhumaisella ulkomuodolla. Älykkyyden ja mielyttämisen haluisen luonteensa vuoksi ne ovat erinomaisia terapia- ja avustuskoiria sekä perhekoiria.

Australian Labradoodlen historian juuret ovat 1970 -luvulla, kun Wally Conran Royal alkoi kehittää allergia- ja astmayställistä koirarotua opaskoiran ominaisuuksilla.

Rodun jalostustyötä jatkettiin Australiassa ja Labradoodleille määriteltiin jalostuksen tavoitteen mukainen linja oikeanlaisen rakenteen, turkin ja luonteen saamiseksi rodulle.

Rodun jalostuksesta lisää tästä.

Mitkä ovat labradoodlen kokoluokat?

  • ”Standart” Säkäkorkeus 53–63 cm. Paino 20 kg – 28 kg.
  • ”Medium” Säkäkorkeus 43–53 cm. Paino 13 kg – 20 kg.
  • ”Mini” Säkäkorkeus 35–43 cm. Paino 7 kg–13 kg.

labradoodle_kokoluokat_medium_mini

Kolmen kokoluokan labradoodlet ovat rodun linjauksen mukaan yhdenmukaiset luonteen ja turkin ominaisuuksiltaan.

Minkälainen on Australian labradoodlen turkki?

Turkin kunnossapitoon menee paljon aikaa ja varoja koko koiran elämän ajan. Turkki kasvaa pituutta ja se vaatii jatkuvaa huolenpitoa, leikkausta ja harjaamista. Tämä olisi jokaisen ALD hankkimista suunnittelevan otettava huomioon. Toisaalta sillä ei ole karvanlähtöä. Turkin hoitaminen antaa sinulle ja karvaiselle ystävällesi paljon yhteisiä hetkiä. Kaunis ja hyvinhoidettu turkki saa koiran tuntemaan olonsa mukavaksi ja kerää paljon ihailevia katseita. Lue vinkkejä ja lisää tietoa turkin hoidosta täältä. Lisää tietoa turkeista ja niiden väreistä täältä.

  • Fleece turkki on hyvin pehmeän tuntuinen. Fleece turkki voi olla ”wavy” lainehtivaa, suoraa tai kihartuvaa spiraalimaista. Fleece turkki on wool turkkia helppohoitoisempi.
  • Wool eli villa on enemmän lampaankarvaa muistuttavaa kihartuvaa tai spiraalimaista. Wool turkki on Fleece turkkia karkeamman tuntuista.
tove_kesällä_2017

Tove kesällä 2017

Mitä olisi hyvä tietää?

img_6181

Australian labradoodleen sekoitetaan usein villakoiran ja labradorinnoutajan pentu, joita kutsutaan myös ”labradoodleiksi”. Se aiheuttaa välillä sekaannusta ja hämmentystä.  Australian Labradoodle ei ole sama asia.

Australian labradoodlen temperamentin, terveyden, ulkomuodon takaamiseksi on tehty huolellista jalostus- ja kasvatustyötä vuodesta 1970. Kun etsit itsellesi/perheellesi uutta perheenjäsentä suosittelen tekemään huolellista taustatyötä. Jos koira on edullinen, se on todennäköisesti edullinen syystä. Kaikki labradoodlet eivät ole samanlaisia. Kaikki labradoodlet eivät myöskään omista turkkia, josta ei lähde karvaa. On siis tärkeää, että ensin perehdyt ja varmistut, että saat sen mitä olet hankkimassa. Se vie aikaa, mutta antaa sinulle terveen ja onnellisen Australian labradoodlen perheenjäseneksi. Lisätietoa rodun ominaisuuksista löydät tästä. Lue myös Mistä tunnistat vastuullisen kasvattajan.

Koiranruoka -vertailu

Tiedätkö mitä koirasi syö?

Tässä koiran pienimuotoisessa raaka- ja kuivaruokien vertailussa on mukana koirille suunniteltuja täysravintoja. Tein vertailun tuotteista, joita minulle oli aiemmin suositeltu. Todennäköisesti kaikki vertailussa olevat tuotteet, jotka ovat täysravintoja täyttävät NRC standardin, johon sekä FEDIAF että AAFCO nojaavat ja huomioivat viranomaisten (EVIRAN ja EU:n) asettamat vaatimukset täysravinnoille.

Vertailua tehdessä huomasin, että osa valmistajista ei ilmoita tuotekohtaisia suhteita pakkausaineistossaan eikä verkkosivuillaan. Tämän vuoksi jätin Suomalaisen ja Norjalaisen koiranruokavalmistajan kokonaan pois vertailusta, koska heidän tuotteistaan en löytänyt lainkaan lihan, luun, sisäelinten, kasviksien tai vihannesten välisiä suhteita. Minua henkilökohtaisesti ruokamerkkiä valitessa kiinnostaa myös tuotekohtaiset osuudet esimerkiksi kuinka paljon lihaa täysravinto sisältää ja kuinka paljon lihan osuudesta on sidekudosta, rustoa tai jännettä.

Vertailun edetessä selvisi, että lisäravintoaineiden käyttäminen jakautuu ruokavalmistajien kesken. Esimerkiksi Mush ei lisää ruokaan lisäravintoaineita ja vitamiineja, koska heidän mukaansa raaka-aineissa on ravintoaineita jo itsessään riittävästi. Tämä perustuu Mush valmistajan mukaan ruoan tuoreuteen ja käytettyihin raaka-aineisiin. Vertailussa olleet muut valmistajat lisäävät ruokaan lisäravintoaineita.

Tämä vertailu perustuu valmistajien antamiin tuotetietoihin tuotepakkauksissa ja heidän verkkosivuillaan. Linkit kaikkien vertailussa olevien ruokavalmistajien nettisivuille löytyvät tuotteiden otsikoista.

Ravintoaineet
/100 g

MUSH Vaisto® Harmaa

Kalkkuna-kana-lammas-ateria

992 kJ/ 237 Kcal /100g

MUSH Vaisto® Punainen

Sika-nauta-lohi

875 kJ/ 209 Kcal /100g

Arden Grange Adult

Kana ja Riisi

414.0 kcal/100g

Acana Meadowland

Kana-kalkkuna- Kala
385.0 kcal/100g

Maukas
Vieno

Broileri
786,5kJ / 100g

Proteiini / Raakavalkuainen 14.2 % 14.9 % 25 % (Min.) 33 % 17,1 %,
Rasva 20 % 15.5 % 15 % (Min.)17 % 12,5 %
Kalsium 2.24 % 1.6 % 1.1 % (Min.) 1.1 % 660 mg
Fosforia 0.7 % 0.9 % 0,75 % 0.9 % 640 mg
Raakakuitu 0.8 % 0.7 % 2.5 % (Max.) 6 %, 1,4 %
Kosteus 62 % 63 % 12 % (Max.) 12 % 64,4 %
Tuhka 6.2 % 3.7 % 7 % max. 7 % 3,2 %
Luun määrä 8 % 8 %

X ei merkintää

Ei tietoa valmistajan pakkausaineistossa, ei tietoa verkkosivuilla.

X ei merkintää

Ei tietoa valmistajan pakkausaineistossa, ei tietoa verkkosivuilla.

10 %
Lihan, sisäelimien ja rasvan osuus 57 % 76 % 27 % sisältäen mukaan luun, sisäelimien, rasvan, jänteiden ja sidekudoksen osuudet. 70 %
sisältäen luun, sisäelimien, rasvan, jänteiden ja sidekudoksen osuudet.

X ei merkintää

Ei tietoa valmistajan pakkausaineistossa, ei tietoa verkkosivuilla.

Rustot, jänteet ja sidekudos 9 % 11 %

X ei merkintää

Ei tietoa valmistajan pakkausaineistossa, ei tietoa verkkosivuilla.

X ei merkintää

Ei tietoa valmistajan pakkausaineistossa, ei tietoa verkkosivuilla.

X ei merkintää

Ei tietoa valmistajan pakkausaineistossa, ei tietoa verkkosivuilla.

Lisätyt lisäravinteet.ja vitamiinit. Vaistojen raaka-aineet ovat todella tarkkaan valittu, jotta kaikki tarvittavat ravintoaineet tulevat raaka-aineista ilman tarvetta lisäravinteille tai vitamiiniseoksille. Tämä ei onnistuisi, jos raaka-aineet eivät olisi tuoreita ja jos jokaisella ainesosalla ei olisi oma tarkoituksensa kokonaisuudessa. Tästä syystä Vaistoihin ei tarvita lisäravinteita. Vaistojen raaka-aineet ovat todella tarkkaan valittu, jotta kaikki tarvittavat ravintoaineet tulevat raaka-aineista ilman tarvetta lisäravinteille tai vitamiiniseoksille. Tämä ei onnistuisi, jos raaka-aineet eivät olisi tuoreita ja jos jokaisella ainesosalla ei olisi oma tarkoituksensa kokonaisuudessa. Tästä syystä Vaistoihin ei tarvita lisäravinteita. Omega-3 0.99%, Omega-6 2.72%. Nutritional Additives (Per Kg): Vitamin A 18,000 IU, Vitamin D3 1,300 IU, Vitamin E 126 IU. Glukosamiini.

Zinc chelate of amino acid hydrate 500mg, Copper chelate of amino acid hydrate 100mg, Manganese chelate of amino acid hydrate 67mg, Calcium iodate anhydrous 2.4mg, Selenised Yeast (inactivated) 65mg, Antioxidant (rosemary extract).

Calcium / Phosphorus (min.) 1.1 % / 0.9 % Omega-6 / Omega-3 (min.) 2.5 % / 0.6 % DHA / EPA (min.) 0.15 % / 0.1 % Glucosamine (min.) 700 mg/kg Chondroitin sulfate (min.) 1500 mg/kg  Glukosamiini (lisätty 200 mg / 100 g), lisätty D-vitamiini (123 KY / 100 g), lisätty sinkki (9,5 mg / 100 g).
Kasvikset, vihannekset, marjat 5% 5% Sisältää maissia

X määrä

Ei tietoa ainesosan osuuden  määrästä valmistajan pakkausaineistossa tai verkkosivustolla.

30% Sisältää jäävuorisalaattia

X määrä

Ei tietoa ainesosan osuuden  määrästä valmistajan pakkausaineistossa tai verkkosivustolla.

Viljat 26% Sisältää pellavansiemenrouhetta

X määrä

Ei tietoa ainesosan osuuden  määrästä valmistajan pakkausaineistossa tai verkkosivustolla.

Tuoteselosteet
Ainesosien järjestys selosteessa kertoo mitä koiranruoka sisältää eniten. Tarkemmat koostumustiedot ja määrät puuttuvat monilta valmistajilta.

Mush Vaisto harmaa
Koostumus: Kalkkuna 40% (liha, luu, rusto), broileri 35% (liha, luu, kivipiira, nahka, sydän, rusto, maksa), lammas 20% (luu, liha, keuhko, rusto, maksa), kasvikset 5% (pinaatti, parsakaali, lehtisalaatti), kylmäpuristettu auringonkukkaöljy, kananmuna < 1%.

Mush Vaisto punainen
Koostumus: 
Sika 47 % (liha, luu, keuhko, maksa, sydän, rusto), nauta 38 % (liha, maha, keuhko, sydän, rusto), lohi 10 % (lohi ruotoineen), kasvikset, hedelmä ja öljyt 5 % (parsakaali, lehtisalaatti, omena, porkkana, kylmäpuristettu auringonkukkaöljy, camelinaöljy). Luumäärä 8%, maksaa 5%

Arden Grande Adult
Koostumus: Chicken, (chicken meat meal 27%, fresh chicken 5%), rice 26%, maize, refined chicken oil, beet pulp, chicken digest, whole dried egg, krill, yeast, whole linseed, minerals, prebiotic FOS, prebiotic MOS, yucca extract, glucosamine, MSM , chondroitin, cranberries, nucleotides.

Acana Meadowland
Koostumus: Deboned chicken, deboned turkey, chicken giblets (liver, heart, kidney), turkey giblets (liver, heart, kidney), chicken meal, catfish meal, whole green peas, red lentils, pinto beans, pollock meal, chicken fat, chickpeas, green lentils, whole yellow peas, sun-cured alfalfa, catfish, whole eggs, rainbow trout, herring oil, natural chicken flavor, chicken liver, chicken cartilage, dried kelp, whole pumpkin, whole butternut squash, kale, spinach, mustard greens, collard greens, turnip greens, carrots, apples, pears, freeze-dried chicken liver, freeze-dried turkey liver, pumpkin seeds, sunflower seeds, zinc proteinate, mixed tocopherols (preservative), chicory root, turmeric, sarsaparilla root, althea root, rose hips, juniper berries, dried lactobacillus acidophilus fermentation product, dried bifidobacterium animalis fermentation product, dried lactobacillus casei fermentation product.

Maukas Vieno
Koostumus: Broileriliha, kalkkunanluut, jäävuorisalaatti, broilerinmaksa, puolukka, kurkku, panimohiiva pellavansiemenrouhe, kylmäpuristettu kasviöljy, merilevä, glukosamiini (lisätty 200 mg / 100 g), lisätty D-vitamiini (123 KY / 100 g), lisätty sinkki (9,5 mg / 100 g).

[polldaddy poll=9825516][polldaddy poll=9825516]

Koiran kanssa harrastaminen

Koiranäyttelyt – yhteistä tekemistä koirien kanssa

img_2166-1

Alma ja 3 sija Akaa PPKH:n MatchShow

Me kierrämme Alman kanssa koiranäyttelyitä leikkimielellä. Saapuessa paikan päälle autossa alkaa ilo ja innoistus, kun hän aavistaa, että tiedossa on paljon karvakavereita ja nameja. Kehässä häntä heiluu ja monesti myös tuomarit ovat saaneet osakseen ilon pusuja Almalta, joka on kiitollinen huomiosta ja jokaisesta rapsustuksesta.

Lisäisin tähän, että tärkeintä ei ole voitto, vaan iloinen mieli. 😀

17426172_1437470279887665_6390176423553151998_n.jpg

Tove ja 2 sija Punkalaitumen MatchShow

Match Show koiranäyttelyssä arvostelut perustuvat yleensä koiran kuntoon ja käyttäytymiseen sekä esittäjän ja koiran väliseen yhteistyöhön. Arvosteluperusteet saattavat vaihdella paljon tuomareiden omien makumieltymysten mukaan.

Lisäksi MatchShow on hyvä harjoittelupaikka koiran sosiaalistamiselle sekä omistajan ja koiran väliselle yhteistyölle. Harrastus on mukavaa virikettä koiralle ja omistajalle. Ensikertalainen voi hypätä rohkeasti kehään tai halutessaan käydä ensin koirakouluttajien tarjoamilla näyttelykursseilla.

Pentukurssit ja perustottelevaisuus koulutukset

Pentukurssit antavat hyvät tiedot ja taidot, jotta koiran kanssa arki on sujuvampaa ja mukavampaa. Suosittelisin aloittamaan kurssin mahdollisimman aikaisin, jotta opitaan oikeat ja tärkeimmät toimintatavat pennun kanssa. Koulutuksen tiedoilla ja taidoilla pystyy myös ennalta ehkäisemään mahdollisia ongelmia ja ongelmalliseksi kasvavia tilanteita, kun tiedät miten kannattaa toimia pennun kanssa.

Näyttökuva 2017-10-28 kello 13.39.59

Pekko häiriökestävyys  & luotettavuus -kurssilla

Sosiaalistumisen ja käsiteltävyyden lisäksi kursseilla harjoitellaan mm. motivointitekniikkaa, yksinjäämistä, itsehillintäharjoituksia, kontaktia, rentoutumista, ohituksia ja hihnakäyttäytymistä. Kurssilla syvennetään koiran ja omistajan suhdetta, mikä auttaa myös koiran murrosikään liittyvissä haasteissa ja parantaa koiran yhteistyötä haastavissakin olosuhteissa.

Suosittelen mielelläni erittäin ammattitaitoista ja hyvää kouluttajaa varsinais-suomen alueelta – laita minulle viestiä.

Nenälle töitä

Erittäin mielekästä tekemistä Almalle, Tovelle ja Pekolle on myös nenätyöskentely, jäljestäminen. Koirille annetaan ensin jokin haju, jota he lähtevät etsimään. Etsinnän kohde voi olla ruokaa, esine tai ihminen. Kun etsimiskäsky käy, Tove hyppää ja Pekko haukahtaa innosta ja pinkaisee hajujälkeä etsimään. Kuluu vain kova nuuskutus ja hännät heiluvat.

Kotitemppukoulu

Näyttökuva 2017-06-13 kello 22.30.12

Kotitemppukoulussa Alma ja Tove ovat hioneet sirkustemppujaan. Nyt osataan esim. seisoa ja kävellä kahdella jalalla, kieriä, ryömiä, pyöriä ympyrää, heiluttaa molempia etutassuja samanaikaisesti, seisoa korkeammalla alustalla (pieni porras), koskettaa nenänpäällä käskystä ihmisiä tai esineitä, tuoda esineitä pyynnöstä ja viedä esineitä valikoidulle ihmiselle. Tässä temppukoulussa vain mielikuvitus on rajana. 🙂 Seuraavaksi harjoitellaan lelujen keräämistä laatikkoon!

Koiran kanssa voi harrastaa monipuolisesti

Koira nauttii erilaisista harrastusmuodoista ja kaikesta muustakin tekemisestä yhdessä. Muita yhteisiä harrastuksia voisi olla esimerkiksi tottelevaisuuskoulutus (toko), agility,  slowlity (hidas agility), nosework, koiratanssi, rallytoko ja pelastuskoirakokeet. 

 

 

image

Uiminen vasta hauskaa onkin!

Koiran kanssa Euroopassa

Koiran kanssa matkalla Euroopassa

Koiranruoat testissä

Koiralle itsetehtyä kotiruokaa, kuivaruokaa vai raakaruokaa?

na%cc%88ytto%cc%88kuva-2016-11-27-kello-20-05-20

Tärkeintä on, että koira voi hyvin. Itsetehdyssä kotiruuassa hyvänä puolena on se, että tiedät tarkoin mitä koira syö. Voit valmistaa suuren määrän kerralla ja pakastaa ruoka-annokset. Kotiruokaa valmistetaan lihasta, kalasta, kanasta, munasta, riisistä, viljoista ja kasviksista. Kolmasosan pitäisi olla lihaa tai muita eläinkunnan tuotteita. Jos valmistaa koiran ruoan itse, tulee silloin olla hyvin perehtynyt siihen mitä koira tarvitsee.

Raakaruokinta tarkoittaa raa’alla ruualla ruokkimista, koiralle luontaisella ja lajinomaisella tavalla. raakaa lihaa, luita, sisäelimiä ja vihanneksia. Raakaruokinta on valmistajien avulla muuttunut huomattavasti helpommaksi kun saatavilla on myös valmiit täysravinnot  joihin löytyy myös pennuille omat tuotteensa. Jos raakaruokinta kiinnostaa kannattaa lukea täältä aiheesta lisää: Miksi Barf?

Kuivaruoka on varmaan vieläkin yksi suosituimmista koiranruokalajeista sen edullisemman hinnan vuoksi. Jotkut antavat kuivaruokaa ja raakaruokaa yhdessä.

Mikä on koiralleni parasta?

Koiranruoka valikoimaa riittää ja omalle karvakorvalle haluaisi antaa parasta mahdollista ravintoa. Kauppojen pursuavaa tarjontaa silmäiltäessä on kuitenkin vaikeaa hahmottaa eroavaisuuksia, mikä on hyvää ja mikä huonoa? Koiranruoan valintaan vaikuttavat koiran ikä, liikunnan ja virikkeiden määrä sekä mahdolliset allergiat ja puutokset. Tässä alla muutama hyvä apuväline hyvän tuotemerkin löytämiseksi.

Nyt markkinoinnille on tullut huomattavasti laadukkaampaa kuivaruokaa joka on ilmakuivattualihaa pennuille ja aikuisille koirille. Laadukkaissa ilmakuivatuissa tuotteissa on yli 98% tuoretta lihaa. Kannattaa tarkastella pakkaustietoja huolellisesti.

Kliinisen hevos- ja pieneläinlääketieteen laitoksen DOGRISK-tutkimusryhmä tekee koirien terveyteen, ruokintaan ja jalostukseen liittyvää poikkitieteellistä tutkimustyötä. Ohessa linkki tutkimukseen ruokinnan vaikutuksesta:
INFLUENCE OF NUTRITION AT YOUNG AGE ON CANINE HIP DYSPLASIA.
   Lataa täältä tutkimusaineisto.

”The results indicate that raw food fed at young age could protect German Shepherd dogs from CHD. The study also suggests that the feeding cooked meat, bone and cartilage should be avoided, because they might increase the risk of CHD.” 

Alma_12_viikkoaEläinlääketieteen lisensiaatin tutkielma PENNUN RUOKINNAN JA ELINYMPÄRISTÖN VAIKUTUS ATOPIAN KEHITTYMISEEN KOIRALLA

”Tutkimuksen päälöydöksenä voidaan pitää 2–6 kuukauden iässä syödyn kypsentämättömän tuoreruuan suojaavaa vaikutusta atopialta. Sairastumisriskiä pienensivät myös pennun ulkoilun ja auringonvalossa vietetyn ajan suuri määrä, kuten myös vesilätäköistä juominen. Sen sijaan runsas kuivamuonan syöminen ja nahkaisten puruluiden pureskelu lisäsivät riskiä sairastua atopiaan.”

Lähde: https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/135166/Paasikangas%20Anne.pdf?sequence=1

Tiedätkö mitä koiranruoat tarkalleen sisältävät?

vertailuTässä tekemässäni pienimuotoisessa koiran raaka- ja kuivaruokien vertailussa on mukana koirille suunniteltuja täysravintoja.  Koiranruoka vertailun löydän täältä.