Yleisimmät kysymykset

Yleisimmät kysymykset

Pennut jaetaan perheisiin noin 7–7,5 viikon ikäisinä.

Sterilisaatio tehdään ennen kuin narttu täyttää 12 kk. Kastraatio useimmiten 6 kk iässä.

Steriloidulla/kastroidulla nartulla ja uroksella ei ole mitään eroa.

Pennut luovutetaan kun ne ovat täyttäneet 8 viikkoa. Jokaisen perheen kanssa sovitaan yksityisesti luovutusaika. Luovutamme usein 2 pentua yhden päivän aikana, joten luovutukset jakautuvat kuluvalle viikolle.  

Jos ehdotettu ajankohta ei sovi aika voi siirtyä muiden luovutusten vuoksi eteenpäin ylimääräisiltä päiviltä veloitamme 20 €/vrk.

Pentuhakemuksen väri, sukupuoli ja turkkiin liittyviä toiveita voi esittää, mutta jaamme pennun ensisijaisesti aina sopivampaan perheeseen luonnetestin perusteella. Jos kuitenkin tarjolla on kaksi sopivaa pentua, voimme valita näistä kahdesta perheen hakemuksessa esitetyn toiveen mukaan.

Pentu syö Mush Puppy jäänsininen lihapullia.

Annamme tarkemmat ohjeet myös pennun luovutuksessa.

Aikuiset koirat syövät Mush Vaisto täysravinto lihapullia. Kyseessä on täysravinto, joka riittää koiralle sellaisenaan. Huomioi, että Mush täydennysravinto ei käy pelkäksi ravinnoksi. 

Ruokamäärä lasketaan pennun painosta 5 % mukaan. Esim. 2,5 kg pentu saa 125g (5 Mush lihapullaa). Annamme tarkemmat ohjeet vielä pennun luovutuksessa.

Terveystarkistukset tehdään pentujen ollessa noin 7 viikon ikäisiä.

Luonnetestit tehdään pentujen ollessa noin 7–7,5 viikon ikäisiä.

Pennut syövät jäänsinistä Mush Puppy ruokaa, jota myy esim. Peten Koiratarvike ja myös jotkin Citymarketit. Kannattaa selvittää oman alueen jälleenmyyjät ajoissa.

Järjestämme vierailupäivän usein pentujen ollessa 6-7 viikon ikäisiä. Vierailun aika pennut ovat aitauksessa. Hygieniasta huolehtitaan hyvin, että pennut eivät saa pöpöjä. Jokainen vieras pesee kädet ja käyttää desifiointiainetta. Vierailunaikana on tärkeää pitää tunnelma rauhallisena, ja lapsia pyydetään olemaan rauhallisina. Pentuja ei saa nostaa aitauksesta, eikä niitä saa ottaa syliin. Näin myös pennuille jää mukava kokemus uusista ihmisistä.

Huom. Koronan aikana vierailuja järjestetään harkitusti.

Rukka Form Polar valjaat ovat hyvät. Koko XXS.

Löydät muut ostoslistan suositukset täältä

Tässä muutamia vaihtoehtoja: Naturis makkara (Peten koiratarvike), Mush kuivattu kana,  ZiwiPeak ilmakuivattuliha (Lemmikkiasema). Muita hyviä ovat pienet kurkun ja omenan palat.

Muistathan että herkkuja ei saa antaa yli 10 % päivän ruoka-annoksen koosta! Kurkkua ja omenaa ei tarvitse vähentää annoksesta.

Jos pentu tarvitsee pureskeltavaa suosittelemme poronsarvia (Musti&Mirri, Faunatar), tai Suomessa valmistettuja RAUH hirvennahasta valmistettuja puruluita. RAUH tuotteita myy moni lemmikkieläintarvikeliike. Ethän kuitenkaan jätä pentua syömään valvomatta puruluita.

Hampaiden puhtaus ja terveys on koirilla yhtä tärkeää kuin ihmisillä. Hampaita tarvitsee harjata säännöllisesti, jotta koira pysyy terveenä. Harjaamista on sen vuoksi tärkeää harjoitella heti pennun kotiudutta, jotta siitä tulee rutiinia.

Korvat tulee puhdistaa jos ne ovat likaiset eritteestä. Korvakarvojen nypinnän tarve on yksilöllistä. Korvakarvoja on kuitenkin hyvä poistaa aina vähän kerrallaan, jotta varmistaa korvien tuulettumisen. Suurin syy korvatulehduksiin on nyppimättömät korvat, jolloin karvaa on paljon korvakäytävässä eikä korvakäytävä pääse tuulettumaan kunnolla.

Korvatulehduksen oireena on haiseva, mahdollisesti  myös punoittava ja runsas eritteinen korva, jota koira rapsuttelee usein.

8 viikkoisen pennun neuleen selänpituus on 27 cm.

Aikuisen koiran small medium-medium ulkotakkien vaatekoko on 45-50.

Ensimmäinen aika tutustumiskäynnille on hyvä tehdä noin 1-2 viikkoa kotiutumisen jälkeen. On tärkeää että pentu saa jo varhaisessa vaiheessa tutustua trimmaajaan, uuteen paikkaan, trimmauspöytään, työvälineisiin ja trimmausmenetelmiin.

Meidän kokemuksen mukaan on harvinaista, että raakaruokaa syövällä pennulla on ripuli. Kiinnittäisin siinä tapauksessa heti huomiota tähän ja ostaisin Canicur tabletteja apteekista. Vesiripulissa on aina nestehukan vaara ja pennut voivat kuivua nopeasti. Sen vuoksi on toimittava välittömästi. Jos et saa ripulia loppumaan 1 vrk sisällä Canikur-kuurin aloittamisesta niin varaa aika eläinlääkärille. 

 • Add to Phrasebook
   
  • No word lists for Finnish -> Finnish…
    
  • Create a new word list…
 • Copy
 • Add to Phrasebook
   
  • No word lists for Finnish -> Finnish…
    
  • Create a new word list…
 • Copy

Oster A5, Andis Excel, johdoton Andis leikkuri. Terä 30 + Walh kampaohjaimet.

Takkujen avaamiseen ja irtokartan poistoon Activet-karsta.  Lisäksi metallinen kampa.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi?
Ota yhteyttä WhatsAppilla tai sähköpostilla toveslabradoodles@gmail.com.