Pentuperheiden kokemuksia

Tyynen perhe

Tyyne (Tove’s Joulun Pipari) saapui meille talvella 23 pitkän odotuksen jälkeen. Tyyne on perheemme ensimmäinen koira.

Tyyne on kaikkea mitä pennulta toivoimme – leikkisä, kaikkiin perheen touhuihin osallistuva, helposti oppiva, aktiivisuutta ja rauhallisuutta sopivassa balanssissa, lasten kanssa todella pitkäpinnainen, erittäin lapsirakas ja todellinen perhekoira.

Tyynen odotus oli jännittävää aikaa. Viikoittain odotimme jännittyneenä uusia kuvia pienokaista ja arvuuttelimme minkä suloisuuksista saamme kohta kotiin. Yhteistyö kasvattajan kanssa on sujunut odotusajasta asti hyvin. Aina kun on ollut kysyttävää vastaus on tullut nopeasti.

Haaveena on, että Tyynestä tulee jonain päivänä koulukoira. Ensi vuonna lähdemme harjoittelemaan kohti tätä haavetta.

Iso kiitos Sarille kasvatustyöstä ja tuesta uusien asioiden edessä. Lämmin suositus 🧡

Donnan perhe

Donna on rauhallinen, kiltti, utelias ja oppii uskomattoman nopeasti. Hän on aina valmis lähtemään pihalle tai lenkille. Ulkona hän rakastaa vapaana juoksemista.

Donna on rakas perheenjäsen, joka ilahtuu aina meidät nähdessään. Hän on paras lohduttaja silloin kun jollain on huono mieli. Kuten lapsemme sanovat, Donna on meidän pikkusisko ja maailman paras koira. Meidät aikuiset hän yhdistää joka iltaiselle kävelylenkille.

Kerran viikossa Donna on koulukoirana. Sielläkin hän on valloittanut niin lasten kuin aikuistenkin sydämet. Hän on uskomattoman rauhallinen, mutta reipas, vaikka on vielä pieni. Välitunnilla käsiä ja kasvoja tulee joka suunnasta moikkaamaan, mutta Donna ottaa kaikki tervehdykset vastaan ystävällisesti häntä heiluen. Luokassa hän käy tervehtimässä kaikki luokan oppilaat ja ottaa sen jälkeen paikan luokan edestä. Donnalla on tärkeä tehtävä erityislasten tukena ja ilona. Yhden oppilaan lausahdus kertoo tästä: ”Ope, Donna on ainoa hyvä asia mun elämässä.”

Alusta alkaen Donna on ollut luottavainen ja rohkea pentu. Olemme kiitollisia Sarille ja Villelle, että juuri me saimme juuri tämän ihanan koiran. Arvostamme kovasti sitä työtä, minkä he tekivät pentujen kanssa ensimmäisinä viikkoina. Olemme myös kiitollisia siitä, että olemme saaneet tutustua Donnan sisaruksiin ja heidän perheisiin. Viikottaiset sisarustreffit ovat koirien suuri ilonaihe ja vähän meidän aikuistenkin.

Jessica

(Sire: Labradoodle Playground Bamse & Dam: Tove’s Kanerva)

Selvan perhe

Nimi Selva viittaa sademetsään. Nimensä mukaisesti Selva on tuonut perheeseemme paljon väriä, vauhtia ja elämää. Hänen iloinen, ystävällinen ja rakastava luonteensa on valloittanut koko perheen, ystävämme ja kaikki vastaantulijat. Selva on aina iloinen, kun heräämme aamulla tai tulemme kotiin. Hän ottaa meidät iloisesti vastaan vaikka olisimme vain käväisseet roskalaatikolla. Häntä heiluu kolmella tavalla (ylösalas, sivuille ja vinhasti pyörien), ja rakkaushepulit saavat kaikkien hymyn huulille. Selva on tuonut perheeseemme paljon rakkautta ja ihania ulkoiluhetkiä. Parasta ovat koko perheen yhteiset metsäretket. Ihana pikkuvekkuli! Koko perheen reipas sademetsätyttö!

T. Selva, Kiara, Kaisu, Ilari ja Roxana

 

(Dam: Tinker Tove & Sire: Löfkulla Bambi Rufus)

 

Toffen perhe

Toffen (Tove’s Joulun Tähti) odotus sujui hienosti ❤️ Kasvattaja päivitti usein kuvia ja tietoa pentueen kasvusta. Kuvia tuli tuijoteltua paljon ja jännitti kovasti mikä pentu osuisi kohdalle!

Meille valikoitui pentueen poika Toffe 🩵 Toiveena oli alunperin tyttö ja pienen alapurennan takia murehdin kovasti kuinka käy. Kasvattaja kuunteli tarkkaan huolet ja murheet! Lopulta hampaiden vaihtuminen sujui oikein hienosti 🐶🦷

Tätä pientä herraa en vaihtaisi mihinkään! Jotenkin kasvattaja osasi valita tällaiselle ensimmäistä koiraa hankkivalle itsenäisen, rohkean ja varman pennun. Valinta oli siis todella hyvä ☺️

 

Siinä missä yksinolo, uudet tilanteet opittiin nopeasti, ei Toffe malttanut olla kainalossa rapsuteltavana pitkään, vaikka kuinka nameilla houkuteltiin halinalleksi.

Nyt vähän vanhempana meille on syntynyt hellyyttäviä rutiineja kuten aamu -ja ilta halittelut. Etätyöläisen työkyvystä Toffe huolehtii järjestämällä rapsutustaukoja ja kiipeämällä asemiin painaakseen tassulla läppärin kannen kiinni aikalailla tasan klo 17:00 👩🏻‍💻

Huumoria meillä riittää ja Toffen oma ovela ja iloinen persoona vahvistuu viikko viikolta ☺️

T. Toffen perhe

 

Meten perhe

Olimme alunperin jo niin iloisia, kun saimme tietää, että meillä saattaisi olla mahdollista saada juuri teiltä pentu. Teidän nettisivut olivat ylivoimaisesti parhaiten suunnitellut, niissä oli eniten monipuolista tietoa niin itse rodusta kuin myös teistä kasvattajina. Kaikki teidän koirat olivat meidän makuun suloisia ja kauniisti trimmattuja, hyväntuulisen sekä hyvin hoidetun näköisiä.
 
Jaoitte hienolla tavalla koko pentujen ensimmäisten viikkojen ajan kuvia ja videoita Facebook ryhmän kautta. Välillä koko suku odotti uusia kuvia 🤩 Varsinkin viikkopotretit olivat aina yhtä jännittäviä saada. Pentujen kasvu ja taitojen kehittyminen oli noiden viikkojen aikaan hurjaa. Lisäski saimme sopivasti pienissä paloissa yleistietoa pentujen hoidosta. 
 
Luovutus oli hyvin järjestetty ja mukaan saatuun laajaan tietopakettiin, sekä sähköiseen että kansioon, palataan vieläkin aika ajoin. Niistä löytyy tietoa lähes kaikkeen ja tarvittaessa on saatu aina vastaus kysymyksiin teiltä kasvattajilta.
 
Kasvattajana olitte tehneet aivan mielettömän hienoa työtä. Pennut olivat ehtineet totutella mm. autoiluun, uusiin paikkoihin, erilaisiin ääniin. Me saimme kotiin luottavaisen, rauhallisen uteliaan ja aina leikkiin innostuvan pennun. Mette on rohkea ja tykkää ylikaiken muista koirista sekä ihmisistä. Tästä voi päätellä, että Metellä on ollut positiivisia kohtaamisia ja hyvä elämä aivan alusta lähtien. Tottakai myös Meten vanhempien luonteet ovat hienoja, mikä kertoo teidän osaamisesta ja hyvistä arvoista kasvatustyössä  ❤️
 
Meillä on kotona maailman suloisin ja rakkain pentu, joka on kaikkea, mitä emme edes osanneet toivoa. Mette on tuonut meidän kotiin lämpöä ja hyväntuulisuutta. Hän on kaikkien hellimisen ja huolenpidon kohde. Mette saa kaikki konttaamaan ja leikkimään kanssaan. Iidan ja Meten yhteistyö on saanut hyvää palautetta match show:issa. Ja lisää harjoitellaan tokossa. Päivät alkavat kaikilla aina yhtä iloisella jälleen näkemisellä ja voi mitä kaikkea me vielä päästään yhdessä näkemään ja kokemaan.
 
Lämmin kiitos teille ❤️ Teette työtä laadukkaasti ja täydellä sydämmellä. Iso suositus teidän kasvatustyölle. 
 
 Yst. Anna-Kaisa & Make
dam Tove’s Lapinvuokko & Doodlebaby Fernando Guccio

 

 
 

Nessun perhe

Kesä 2022 alkoi meidän matka kohti koiraperheen arkea, aikaisempi kokemus koirista oli että niitä on kiva rapsuttaa ja niiltä saa pusuja. Asiasta oli perheen kanssa keskusteltu ja ainoa epävarmuus oli toisen aikuisen eläinallergia ja suurimmalta osin tästä syystä rotu johon päädyimme oli ALD. Kasvattajaa etsimme läheltä meitä, jotta apu ja neuvot ovat lähellä. Pääsimme tutustumaan rotuun Turussa muiden ALD omistajien luona ja myös Tove’s tarjosi mahdollisuuden tulla haastatteluun jossa pääsimme tapaamaan heidän kaksi koiraa Almaa ja Kerttua. Allergiaa ei ilmennyt ja koirien lisäksi vaihdoimme muutaman sanan myös Sallan ja Sarin kanssa. 

Tästä hetkestä pikakelaten päivään jolloin saimme koiramme Nessun ensimmäisen kerran syliin, todella lämmin/kuuma kesäpäivä ja mietimme että mitä tarvitaan mukaan, valjaat, autoon turvavyö Nessulle ja mitä muuta, ohjeissa muistutettiin että on hyvä ottaa vettä mukaan ja pitää ajomatkalla taukoja. Onneksi vesi oli mukana ajomatkahan oli n. 10min, ei kyllä tehty välistoppia kun tajuttiin että tuolla matkalla ei jano kerkiä tulemaan. Ensimmäiset hetket kotona istuimme kaikki viisi täysin liikkumatta ja hiljaa, mitään ääntä ei kuulunut mistään kaikkia jännitti jonka jälkeen annettu ohje hiipi mieleen, eläkää normaalia elämää. TV päälle jotta saatiin vähän ääntä, puhelin kouraan ja kamera sovellus auki, epäusko koirasta jota oli pitkään odotettu oli toteutunut ja nythän siitä pitää ikuistaa ensimmäiset hetket. Näitä ikuistettavia hetkiä on sittemmin riittänyt useamman sadan kuvan verran. 

Repullinen ohjeita, nettisivut ja suulliset vinkit näiden kanssa ollaan nyt vuosi kuljettu yhteistä matkaa. Jos on kysyttävää tullut on Facebook ryhmästä ja Whatsappista saanut neuvoja moneen asiaan, myös pentueen muut jäsenet on Facebookista löytynyt ja on ollut mieletöntä seurata heidän kasvuaan samaan aikaan. On ollut pentutapaamisia, käyntejä salongissa ja jutustelua somessa, kaikki on ollut helppoa ja kommunikointi toiminut hyvin. Tuntuu että kommunikaatio myös Nessun suuntaan on ruvennut tuottamaan tulosta. Nessu tuntuu ymmärtävän hyvin jos kuulo sattuu olemaan päällä, aina näin ei ole jos nyt sattuu jotain mielenkiintoisempaa löytymään. Nessu tuntuu olevan vähintään yhtä fiksu kuin hihnan toisessa päässä kulkeva ihminen. Kaiken minkä opetat, käyttää siihen aikaa ja ajatusta on Nessu kohtalaisen helposti tähän koulutettavissa, tuntuu että enemmän on omaa kyvyttömyyttä opettaa kuin Nessun haluttomuutta oppia.

Päivä kerrallaan ollaan seurattu Nessun kasvua ja edesottamuksia, pihaan on kaivettu kuoppaa, haukuttu naapuria myös pussattu jos on riittävän lähelle tulleet, on käyty vierailuilla kauppakeskuksissa, naapureissa, veneissä, autoissa sun muissa. Ollaan kuljettu tiellä, tien vieressä ja metsässä. Ollaan käyty suihkussa, kylvyssä, sauna ja melkeen joka paikassa missä vain on tarvetta ollut käydä. Uudet tilanteet on hetken saattanut jännittää ja selkeästi ilotulitteet on asia josta meillä ei
välitetä. 

Näin lähes vuosi jälkeempäin katsottuna on asiat sujuneet kuin itsestään, huoli osaamattomuudesta koiran kasvattamiseen on hävinnyt ja luottamus siihen että koiran omistamisesta ja kasvattamisesta voi selvitä ilman soveltuvaa tutkintoa. Rohkeus kysyä neuvoa on kasvanut ja tätä suosittelen jokaiselle koiranomistajalle tai sellaiseksi haluavalle, aina voi oppia jotain uutta ja se toimii myös hyvänä keskustelun avauksena josta voi muodostua uusia tuttavuuksia ja ystävyyssuhteita.

– Nessun perhe Turusta

(sire: Doodlebaby’s Fernando Guccio & dam: Tove’s Niiskuneiti)

Tilman perhe

Pentu vastasi hyvin odotuksia ja oli oikeastaan vielä ihanampi. Odotusaikana oli kiva seurata Facebookista pentueen kasvua ja kehitystä. Pentu oli jo kasvattajalla oppinut nukkumaan yöt rauhassa. Pentua oli hyvin sosiaalistettu, se oli rohkea ja avoin uusia asioita kohtaan. Pentu oppi nopeasti luottamaan uusiin ihmisiin. Kasvattajalta saatiin hyvät ohjeet ruokintaan ja ruokavaliota on ollut helppo noudattaa.

Tilman oma instagram -> https://www.instagram.com/tilma_ald/

(Dam: Tove’s Lapinvuokko & sire: Fernando Guccio)

Edin perhe

ALD pentu-Edi on tuonut mukanaan iloa, naurua, vauhtia ja paljon rakkautta. Hän on kaikessa perheen touhussa mukana, ihanan sosiaalinen ja kaikkien kaveri. Edi on sulattanut niin perheen, ystävien ja ohikulkijoidenkin sydämet. Parasta on kun hän iltaisin käpertyy syliin nukkumaan ❤🐶 Päivääkään emme vaihtaisi pois 😍

– Sari –

(Dam: Tinker Tove & sire: Löfkulla Bambi Rufus)

Nupun perhe

Pennun odotus sujui mukavasti. Pentujen kuulumisia tuli säännöllisesti ja jälkikäteen ajateltuna riittävästi, vaikka tuolloin välillä toivoi ”pentuliveä” 💜 kovasti odotettiin pentujen näkemistä, vaikka silloin ei vielä tiennyt kuka pentueesta meille muuttaa. Nuppu on ollut meidän perheeseen oikein sopiva koira, vaikka näin murkkuikäisen kanssa eläessä pinna välillä on kireälläkin. 🤭 Nuppu otettiin lämpimästi vastaan myös Taimin toimesta ja ovat aivan erottamattomat kaverit. Välillä tuntuu, että Nuppu on kiintynyt enemmän Taimiin, kun meihin ihmisiin. 🧡

Hillan perhe

Ekaluokkalainen on saanut Hillasta mahtavan kaverin joka lisää hänen itseluottamusta ja vastuunottokykyä arjen rutiineista, lempeällä olemuksellaan ja koiramaisilla tempuilla saa hymyn huulille myös aamulla kouluun herätellessä. Viisi vuotias koirapelkoinen on myös rakastunut Hillaan, ei enää pelkää missään tilanteessa vaan on luottavainen ja nauravainen myös pennun leikkiessä, koirapelko myös muita koiria kohtaan on lähes hävinnyt kokonaan.

Hilla on tuonut meidän aikuisten elämään myös päivittäiset hyvää tekevät lenkit ja uusia ystäviä toisten koirien omistajista!

– Eveliina –

 

Milon perhe

Milo on tuonut perheemme elämään paljon naurua, yhdessäoloa ja iloa. Milo on ollut perheemme varsinainen terapiakoira. Perheen äiti sairastaa levinnyttä rintasyöpää ja Milosta on ollut paljon lohtua vaikeina hetkinä. Milo on ollut perheen äidin kanssa töissä toimistokoirana aivan pienestä pitäen. Hän viihtyy kaikkien kanssa ja sopeutuu nopeasti uusiin tilanteisiin ja paikkoihin. Palaverien aikana touhuaa itsekseen ja aina kun huoneeseen saapuu uusi ihminen saa hän paljon hännänheilutuksia ja pusuja osakseen 😊
Hämmästyttävää on ollut sisäsiisteys alusta lähtien. Lisäksi Milo on nukkunut aina yöt heräilemättä. Arkena heräilee kun muut heräävät ja viikonloppuisin tykkää nukkua kun koko perhe nukkuu pidempään! Arvostamme todella paljon työtä ja vaivaa, jonka kasvattaja on tehnyt pennun kanssa alusta lähtien. Sisäsiisteys ja nukkuminen eivät ole itsestäänselvyyksiä pienillä pennuilla.
 
Emme osaa edes ajatella aikaa ennen Miloa 😊  Hänestä on tullut äärimmäisen tärkeä perheen elämään kuuluva osa ❤️
 
Terveisin,
Milo, Emilia, Julia, Elina ja Juha-Pekka

 

(sire: Fernando Guccio & Dam: Tove’s Lapinvuokko)

 

Hilla.L perhe

Hilla on tuonut niin paljon iloa, rakastaa täysillä 💖 joka tassullaan ja koko pienen koirulin sydämellään❣️Ja tuo pepun vatkaaminen josta Tiina mainitsi, on aina vaan yhtä lystikästä, tuntuu kuin häntä heiluttaisi koko koiraa 😍😄🐶! Hilla on syy nousta ylös huonompanakin päivänä, ja maailman paras herättäjä, ei voi kuin olla onnellinen olo, kun toinen tulee halimaan ja suukottamaan ylös sängystä ♥️. Tuntuu että tähän rakkauteen ihan pakahtuu… Voisin vain halia Hillaa aamusta iltaan, meidän kaikki naapuritkin, miehet mukaan lukien ovat ihan ihastuneita häneen. Tämä rotu on aivan ihastuttava, mitään muuta en voi sanoa 💝. Myös meidän 11-v. tyttärelle Hilla on äärimmäisen tärkeä❣️Ja kun koulu tai jokin muu asia harmittaa ylivoimaisesti, eikä me osata sanoa oikeita sanoja, Hilla on paras lohduttaja 💖. Myös mies on saanut väsymättömän kaverin ja apulaisen pihahommiin! Lumityöt on erityisen hauskoja Hillan mielestä ☺️! Ollaan kaikki todella kiitollisia että ollaan saatu hänet osaksi meidän perhettä 💝🐶😍💖🐾

Anna –

Arthurin perhe

Pentu on tuonut meille paljon rakkautta, iloa, onnea, sekä monta naurun ja ylpeyden hetkeä. Olemme todella kiitollisia meidän ihanasta lempeästä halinallesta! ❤️.

– Charlotta –

 

(Sire: Lomondhills Betlehems Star & Dam: Tove Tinker)

Uno_australian_labradoodle_Toves

Unon perhe

Uno on tuonut meidän elämään eloisutta ja iloisuutta. Hän on myös työyhteisömme halinalle ja ilopilleri. Koiramme on innokas ja nopea oppimaan, reipas, sopeutuvainen ja ihmisrakas, eli hän on kaveri, jota toivoisi kaikille.

– Silja –

 

Lolan perhe

Odotimme omaa pentua pentujonossa yli vuoden. Sillä aikaa ehdimme tutustua hyvin koira-aiheiseen kirjallisuuteen ja valmistautua pennun tuloon. Syksyllä sitten saimme ilouutisia ja Lola kotiutui meille 9 viikon ikäisenä. Lola on aivan ihastuttava ja meille hyvin rakas! Lola leikkisä, älykäs, helposti koulutettavissa ja haluaa olla kaikessa arjen touhuissa mukana. Lenkeillä Lolaan rakastuvat kaikki vastaantulijat ja Lola onkin hyvin mielellään rapsuteltavana. Lola rakastaa erityisesti lapsia ja koiratreffejä! Saimi kissakin alkaa jo hyväksymään Lolan alun hämmästelyiden jälkeen.

 

– Kikka –

 

Pepin perhe

Meidän perhe oli ajatellut, ettei meille voi milloinkaan ottaa koiraa miehen allergian ja astman vuoksi. Nyt kuitenkin olemme niin rakastuneita ihanaan Peppiimme ja mieskin on, ainakin tähän asti, pärjännyt oikein hyvin. Joka päivä on ihana herätä Pepin iloisiin silmiin ja pepun vatkaukseen🐾❤️.

Lenkille tulee lähdettyä kelillä kuin kelillä ja aina on hyvä mieli takaisinkin tullessa, ”dopamiini ja serotoniini virtaa suonissa” joka päivä.

Mitään negatiivista ajatusta Pepin saapumisesta en löydä ja olenkin monelle kehunut tätä rotua ja moni on myös ollut rodusta todella kiinnostunut❣️

– Tiina –