Pentuperheiden kokemuksia

Donnan perhe

Donna on rauhallinen, kiltti, utelias ja oppii uskomattoman nopeasti. Hän on aina valmis lähtemään pihalle tai lenkille. Ulkona hän rakastaa vapaana juoksemista.

Donna on rakas perheenjäsen, joka ilahtuu aina meidät nähdessään. Hän on paras lohduttaja silloin kun jollain on huono mieli. Kuten lapsemme sanovat, Donna on meidän pikkusisko ja maailman paras koira. Meidät aikuiset hän yhdistää joka iltaiselle kävelylenkille.

Kerran viikossa Donna on koulukoirana. Sielläkin hän on valloittanut niin lasten kuin aikuistenkin sydämet. Hän on uskomattoman rauhallinen, mutta reipas, vaikka on vielä pieni. Välitunnilla käsiä ja kasvoja tulee joka suunnasta moikkaamaan, mutta Donna ottaa kaikki tervehdykset vastaan ystävällisesti häntä heiluen. Luokassa hän käy tervehtimässä kaikki luokan oppilaat ja ottaa sen jälkeen paikan luokan edestä. Donnalla on tärkeä tehtävä erityislasten tukena ja ilona. Yhden oppilaan lausahdus kertoo tästä: ”Ope, Donna on ainoa hyvä asia mun elämässä.”

Alusta alkaen Donna on ollut luottavainen ja rohkea pentu. Olemme kiitollisia Sarille ja Villelle, että juuri me saimme juuri tämän ihanan koiran. Arvostamme kovasti sitä työtä, minkä he tekivät pentujen kanssa ensimmäisinä viikkoina. Olemme myös kiitollisia siitä, että olemme saaneet tutustua Donnan sisaruksiin ja heidän perheisiin. Viikottaiset sisarustreffit ovat koirien suuri ilonaihe ja vähän meidän aikuistenkin.

Jessica

Selvan perhe

Nimi Selva viittaa sademetsään. Nimensä mukaisesti Selva on tuonut perheeseemme paljon väriä, vauhtia ja elämää. Hänen iloinen, ystävällinen ja rakastava luonteensa on valloittanut koko perheen, ystävämme ja kaikki vastaantulijat. Selva on aina iloinen, kun heräämme aamulla tai tulemme kotiin. Hän ottaa meidät iloisesti vastaan vaikka olisimme vain käväisseet roskalaatikolla. Häntä heiluu kolmella tavalla (ylösalas, sivuille ja vinhasti pyörien), ja rakkaushepulit saavat kaikkien hymyn huulille. Selva on tuonut perheeseemme paljon rakkautta ja ihania ulkoiluhetkiä. Parasta ovat koko perheen yhteiset metsäretket. Ihana pikkuvekkuli! Koko perheen reipas sademetsätyttö!

T. Selva, Kiara, Kaisu, Ilari ja Roxana

 

Edin perhe

ALD pentu-Edi on tuonut mukanaan iloa, naurua, vauhtia ja paljon rakkautta. Hän on kaikessa perheen touhussa mukana, ihanan sosiaalinen ja kaikkien kaveri. Edi on sulattanut niin perheen, ystävien ja ohikulkijoidenkin sydämet. Parasta on kun hän iltaisin käpertyy syliin nukkumaan ❤🐶 Päivääkään emme vaihtaisi pois 😍

– Sari –

Pepin perhe

Meidän perhe oli ajatellut, ettei meille voi milloinkaan ottaa koiraa miehen allergian ja astman vuoksi. Nyt kuitenkin olemme niin rakastuneita ihanaan Peppiimme ja mieskin on, ainakin tähän asti, pärjännyt oikein hyvin. Joka päivä on ihana herätä Pepin iloisiin silmiin ja pepun vatkaukseen🐾❤️.

Lenkille tulee lähdettyä kelillä kuin kelillä ja aina on hyvä mieli takaisinkin tullessa, ”dopamiini ja serotoniini virtaa suonissa” joka päivä.

Mitään negatiivista ajatusta Pepin saapumisesta en löydä ja olenkin monelle kehunut tätä rotua ja moni on myös ollut rodusta todella kiinnostunut❣️

– Tiina –

Hillan perhe

Ekaluokkalainen on saanut Hillasta mahtavan kaverin joka lisää hänen itseluottamusta ja vastuunottokykyä arjen rutiineista, lempeällä olemuksellaan ja koiramaisilla tempuilla saa hymyn huulille myös aamulla kouluun herätellessä. Viisi vuotias koirapelkoinen on myös rakastunut Hillaan, ei enää pelkää missään tilanteessa vaan on luottavainen ja nauravainen myös pennun leikkiessä, koirapelko myös muita koiria kohtaan on lähes hävinnyt kokonaan.

Hilla on tuonut meidän aikuisten elämään myös päivittäiset hyvää tekevät lenkit ja uusia ystäviä toisten koirien omistajista!

– Eveliina –

 

Milon perhe

Milo on tuonut perheemme elämään paljon naurua, yhdessäoloa ja iloa. Milo on ollut perheemme varsinainen terapiakoira. Perheen äiti sairastaa levinnyttä rintasyöpää ja Milosta on ollut paljon lohtua vaikeina hetkinä. Milo on ollut perheen äidin kanssa töissä toimistokoirana aivan pienestä pitäen. Hän viihtyy kaikkien kanssa ja sopeutuu nopeasti uusiin tilanteisiin ja paikkoihin. Palaverien aikana touhuaa itsekseen ja aina kun huoneeseen saapuu uusi ihminen saa hän paljon hännänheilutuksia ja pusuja osakseen 😊
Hämmästyttävää on ollut sisäsiisteys alusta lähtien. Lisäksi Milo on nukkunut aina yöt heräilemättä. Arkena heräilee kun muut heräävät ja viikonloppuisin tykkää nukkua kun koko perhe nukkuu pidempään! Arvostamme todella paljon työtä ja vaivaa, jonka kasvattaja on tehnyt pennun kanssa alusta lähtien. Sisäsiisteys ja nukkuminen eivät ole itsestäänselvyyksiä pienillä pennuilla.
 
Emme osaa edes ajatella aikaa ennen Miloa 😊  Hänestä on tullut äärimmäisen tärkeä perheen elämään kuuluva osa ❤️
 
Terveisin,
Milo, Emilia, Julia, Elina ja Juha-Pekka
 

Arthurin perhe

Pentu on tuonut meille paljon rakkautta, iloa, onnea, sekä monta naurun ja ylpeyden hetkeä. Olemme todella kiitollisia meidän ihanasta lempeästä halinallesta! ❤️.

– Charlotta –

Hilla.L perhe

Hilla on tuonut niin paljon iloa, rakastaa täysillä 💖 joka tassullaan ja koko pienen koirulin sydämellään❣️Ja tuo pepun vatkaaminen josta Tiina mainitsi, on aina vaan yhtä lystikästä, tuntuu kuin häntä heiluttaisi koko koiraa 😍😄🐶! Hilla on syy nousta ylös huonompanakin päivänä, ja maailman paras herättäjä, ei voi kuin olla onnellinen olo, kun toinen tulee halimaan ja suukottamaan ylös sängystä ♥️. Tuntuu että tähän rakkauteen ihan pakahtuu… Voisin vain halia Hillaa aamusta iltaan, meidän kaikki naapuritkin, miehet mukaan lukien ovat ihan ihastuneita häneen. Tämä rotu on aivan ihastuttava, mitään muuta en voi sanoa 💝. Myös meidän 11-v. tyttärelle Hilla on äärimmäisen tärkeä❣️Ja kun koulu tai jokin muu asia harmittaa ylivoimaisesti, eikä me osata sanoa oikeita sanoja, Hilla on paras lohduttaja 💖. Myös mies on saanut väsymättömän kaverin ja apulaisen pihahommiin! Lumityöt on erityisen hauskoja Hillan mielestä ☺️! Ollaan kaikki todella kiitollisia että ollaan saatu hänet osaksi meidän perhettä 💝🐶😍💖🐾

Anna –

Uno_australian_labradoodle_Toves

Unon perhe

Uno on tuonut meidän elämään eloisutta ja iloisuutta. Hän on myös työyhteisömme halinalle ja ilopilleri. Koiramme on innokas ja nopea oppimaan, reipas, sopeutuvainen ja ihmisrakas, eli hän on kaveri, jota toivoisi kaikille.

– Silja –

 

Lolan perhe

Odotimme omaa pentua pentujonossa yli vuoden. Sillä aikaa ehdimme tutustua hyvin koira-aiheiseen kirjallisuuteen ja valmistautua pennun tuloon. Syksyllä sitten saimme ilouutisia ja Lola kotiutui meille 9 viikon ikäisenä. Lola on aivan ihastuttava ja meille hyvin rakas! Lola leikkisä, älykäs, helposti koulutettavissa ja haluaa olla kaikessa arjen touhuissa mukana. Lenkeillä Lolaan rakastuvat kaikki vastaantulijat ja Lola onkin hyvin mielellään rapsuteltavana. Lola rakastaa erityisesti lapsia ja koiratreffejä! Saimi kissakin alkaa jo hyväksymään Lolan alun hämmästelyiden jälkeen.

 

– Kikka –